Altijd het vakantiegevoel in je eigen huis

Must Try

Droom weg bij je favoriete vakantieland, wie doet dit niet af en toe? We hebben allemaal een land waar we zeer goede herinneringen aan hebben. Een Ibiza van binnen die je doet denken aan het gezellige strand, of de Marokkaanse binnenkant die je doet denken aan het heerlijke eten? Hoe leuk zou het zijn als je die vakantiesensatie ook in je interieur toepast! Betekent dat je een heerlijke vakantie op Ibiza hebt gehad, breng daarna die Ibiza-sensatie naar binnen. We maken een reis met een aantal vakantielanden en geven ideeën om deze landen in je binnenste toe te passen. Van een Marokkaans kussen tot klassieke tapijten.

Ibiza binnen

Als je aan Ibiza denkt, denk je meteen aan zonlicht, flexibiliteit, plant en natuur. Maar hoe pas je dit precies toe in je interieur? Begin met een lichte ondergrond, zowel op de muren als op de vloer. Op Ibiza zie je vaak dat je huizen wit zijn, dit is zeker voor de warmte. Maar ook wit straalt harmonie uit in het interieur. Je kunt de muren ook bewerken met leemstuc of verf. Dit wordt ook veel gebruikt in woningen op Ibiza. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens geweldig voor de beste klimaatbeheersing.

De plafonds zijn meestal gemaakt van hout, met een mooie houten lichtstraal in het zicht. Dit is echter zeker zelden het geval bij Nederlandse woningen. Wilt u zeker zo'n plafond in uw woning? Denk daarna na over een dakbedekking waar je deze kunt gebruiken. Omdat Ibiza naar buiten brengen natuurlijk ook een geweldig alternatief is!

meubels

De meubels die je kunt gebruiken om de Ibiza-sensatie te krijgen, zijn meestal gemaakt van natuurlijke producten. Een grote rotan stoel, of (licht)houten tafels en een stoffen bank zijn uitstekende items die niet mogen ontbreken. Heb je geen stoffen bank? Bedek het daarna met een prachtige (witte) doek.

accessoires

Het kan allemaal een beetje overvloedig aanvoelen! Dit doen we door tal van woonaccessoires toe te voegen. Prachtige rotan manden aan de muur of in de kast, mooie kussens op de bank, mooie state of mind verlichting. De tinten die veel gebruikt worden in de accessoires zijn wit, beige, nude, goud, bruin en ook zwart.

Bovendien is verlichting ook essentieel. Denk aan rotan lampen, of een lamp met een stenen voet en een stoffen lampenkap. Evenzo mogen er geen planten ontbreken. Voor de Ibiza-sensatie kiezen we voor mooie grote planten. Denk aan een volgerpalm of een kentiahand. Plaats het in een mooie grote mand of pot om het af te maken.

Marokkaan

interieur

Marokko is ook zo'n geweldige vakantiebestemming. Als je van interieurdecoratie houdt, is dit een land dat je gezien moet hebben. Denk aan de prachtige winkels en markten met allerlei Marokkaanse accessoires, tassen, tapijten, enz.

. De Marokkaanse stijl wordt vooral gedeeld in veel kleuren en ook informatief.

inrichting

Een grote (houten) bank mag niet ontbreken in de woonkamer. Deze zijn vaak bedekt met een mooie stof. Voeg een paar poefs toe om veel meer zitruimte te creëren. De oorspronkelijke Marokkaanse poef is gemaakt van natuurlijk leer en is direct verkrijgbaar in verschillende kleuren.

apparaten

Licht is belangrijk voor de Marokkaanse omgeving. We kennen ze misschien wel… van die typische lantaarns maar ook van (hang)lampjes met gaatjes. Deze bieden die betoverende sfeer! Hang er meerdere met elkaar voor de meest sfeervolle impact.

Een vloerkleed mag natuurlijk niet ontbreken op de vloer, kies voor de originele wollen vloerkleden. Maar is dit gewoon een beetje boven het budgetplan? Er zijn bovendien veel replica's te kopen. Naast een wollen tapijt kun je ook voor een hennepvariant gaan.

Er moeten veel vullingen op de bank zitten, ga voor die Marokkaanse sfeer met kelimkussens. Als je extra zitplaatsen wilt creëren, koop dan een grote kelim en plaats deze op de vloer. Wedden dat deze plek snel wordt ingenomen?

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img