Opties om een carport aan je tuin toe te voegen

Must Try

Bijna elk huishouden in Nederland heeft wel een auto voor de deur staan. Het vervoersmiddel brengt flexibiliteit en gemak om zowel korte als lange reizen te maken. De prijs van auto’s gaat echter snel omhoog, net als de prijs van brandstof. Het is daarom wenselijk om je auto zo lang mogelijk goed te houden. Je wilt daarom de auto wanneer hij thuis staat goed beschermen tegen weer en wind. Daarvoor is de carport uitgevonden. Om deze te realiseren moet je soms creatief zijn, of het nu gaat om budget of om principes.

Traditionele carport

De traditionele carport is eigenlijk een garage met minder dan 4 muren. Hiervoor hoef je namelijk geen vergunning aan te vragen. Je kunt hem bouwen en inrichten naar je budget en voorkeuren. Het belangrijkste om aan te denken bij de traditionele carport is de duurzaamheid. Zorg dat je altijd duurzame materialen gebruik. Bij het dak bijvoorbeeld EPDM, bij de muren bijvoorbeeld gerecyclede bakstenen.

Houten overkapping

Als het budget wat krapper is kun je er ook voor kiezen om alleen een houten overkapping te bouwen. Deze geeft vooral bescherming tegen neerslag maar heeft ook effect tegen zware windstoten. Niet zoveel als een carport met twee of drie muren, maar meer dan je auto zou hebben zonder carport. Ook voor deze optie is het raadzaam om een plat dak te bouwen. Daardoor kan je makkelijk en goedkoop gebruik maken van de eerder genoemde EPDM dakbedekking of andere goedkope duurzame dakbedekking.

Tent

Een optie die niet veel bouw nodig heeft en ook absoluut niet veel budget nodig heeft is het plaatsen van een tent. Er zijn veel partytenten die een goede carport maken. Dit gaat vaak wel gepaard met beschutting van weer en wind vanaf meerdere kanten door een bestaand gebouw. Toch worden tenten steeds steviger en kunnen ze steeds meer aan waardoor het een goedkope manier is om je auto van extra bescherming te voorzien. Het is misschien niet de beste optie, maar het is een effectieve manier voor een laag budget.

Bebossing

De laatste optie die we gaan noemen voor een carport is op zijn minst gezegd erg onorthodox. Het is een erg milieuvriendelijke manier en een extreem groene manier. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen carport te bouwen, maar om bomen en struiken te planten om je auto te beschermen tegen weer en wind. Er zijn enkele grote boomsoorten, waaronder de vertrouwde Europese Eikenboom, die erg goed bestand zijn tegen weer en wind en dus een uitstekende vervanging zijn van de traditionele carport. Het wordt nog niet veel gedaan, maar als je een warm hart aan het milieu toedraagt is het een optie om te overwegen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img