Wat is handolie?

Must Try

Als je de supermarkt binnenloopt, denk je niet altijd na over wat er in de producten zit. Neem bijvoorbeeld handolie. Palmolie wordt in bijna 50 procent van alle producten in de supermarkt aangetroffen, maar dan is de vraag wat is palmolie? Palmolie is een vet. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in koekjes om ervoor te zorgen dat je langer knapperig blijft. Zo zit het ook in bijvoorbeeld margarine die je 's morgens vroeg op je brood smeert. Waarom wordt palmolie gebruikt in tal van producten? Dat komt omdat het een erg efficiënte fabriek is om uit te breiden.

Hoe wordt palmolie gemaakt?

Handolie is afkomstig van de oliehand. Deze boom brengt roodoranje vruchten voort waar de olie wordt gemaakt. De boom kan bij volledige uitzetting tot 5 meter hoog worden. Het begint echter pas na 4 jaar vruchten af ​​te werpen. De vruchten groeien in grote trossen, wat aangeeft dat er snel veel kan worden verzameld. Daarna worden de vruchten gestoomd en wordt de pit verwijderd. Daarna wordt het vruchtvlees van de vrucht samengeperst en komt de olie eruit. Op een hectare grond kan ook veel handolie worden verwijderd. Van alle plantaardige oliën die over de hele wereld worden gebruikt, is 35 procent gemaakt van handolie, en van alle landbouwgrond die er is voor de productie van vet, wordt slechts 10 procent gebruikt voor handolie. Behalve dat het uiterst efficiënt is, wordt het ook in veel artikelen gebruikt. Desalniettemin is er één probleem en dat is de niet-duurzame methode om deze olie te maken. In de niet-duurzame middelen vindt veel ontbossing plaats, wat de natuur aantast. Als de productie van de olie 100 procent duurzaam is, zou dat erop wijzen dat er geen noodzaak meer is voor ontbossing.

Waarheden over zowel de oliepalm als olie

Enkele goede aspecten van handolie en ook van de oliehand, bijvoorbeeld, is dat een boom ongeveer 40 kg olie per jaar kan produceren en dat een hectare oliepalmen gemiddeld 3,8 ton handolie per jaar genereert. Zoals ik al aangaf, verbruikt de productie van handolie slechts 10 procent van alle landbouwgrond die wordt gespaard voor de productie van plantaardige oliën, maar 35 procent van alle plantaardige oliën die worden gebruikt, wordt gemaakt van handolie. Dat maakt deze plant een van de meest effectieve methoden om plantaardige olie te genereren. Van alle palmolie die wordt gemaakt, komt 85 procent van alle olie uit Indonesië en Maleisië.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img